keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Festareille

Siinä ohitettiin keskikesän juhla ja toivotellaan monelle hyvää kesälomaa!! 
 Itselle kesäloma on tuntematon käsite, mutta kesästä nautitaan silti täysin rinnoin, satoi tai paistoi :)
Festarikesä käy nyt kuumana. Meikäläinen ei mikään suuri festarikiertäjä ole koskaan ollut (eikä se tietysti paljon mahdollista olisikaan jättää tätä eläinlaumaa ja muuta hullunmyllyä tänne keskenään). Parina vuotena olen kuitenkin  päässyt loistavan porukan matkassa Ylis`festareille auttelemaan ja nauttimaan. Esiintyjät ovat olleet mahtavia, mutta vielä mahtavampaa on kyseisen festarin henki. Päihteetön, koko perheen festari on kohokohta erityisesti monelle vammaiselle. Liikutuseen asti ihaillen saa seurata ihmisten aitoa iloa ja tunteenpaloa. Tätä odotan kruunaamaan tämänkin kesäni :)


Sain tässä toivetta festarikassin värkkäilystä... Tein tässä joskus pieniä nipsukasseja, ja sen pohjalta lähdettiin näitäkin luomaan. Nipsu sulkee kätevästi kassin, että voi huolettomammin liikkua väkijoukossa. 

Kankaat nyt luonnollisesti valittiin kesäkuoseja suosien :)




Siinä on parit mummun mökkiverhot, anopilta saatua patjakangasta ja tyttären vanha kesäkolttu... Eiköhän niillä alkuun pääse.



Nipsuja oli nyt tälläkertaa tämmösiä varastossa, eli kaarevaa (20cm) ja suoraa (17,5cm) ommeltavaa kehystä.
Ite tykkään noista ommeltavista nipsukehyksistä enemmän, kuin kiinni painettavista. Tulee mielestäni siistimpiä, kun on tämmönen melko kovakouranen tekijä. 





Kaavat olikin jo valmiina ja sitten vaan leikkelemään ja ompelemaan...
Ja kävi kai tässäkin niin, ettei ilman pitsikoristusta ihan päästy tästäkään hommasta läpi :)



Kun sain ompelukoneella hurruteltua kaikki 5 pussia kasaan, pakkasin kimpsut ja kampsut ja lähdin ulos auringonpaisteeseen ompelemaan kehyksiä paikoilleen. Oli kyllä rentouttavaa... Unohdin jopa hetkeksi kurkussa jylläävän angiinan paholaisenkin.



No nii ja tämmösiä veskoja sitten tälläkertaa valmistui....  Kasseissa on sisällä vuoritus ja ne on valmistettu ylt ympäriinsä kierrätyskankaista. Koot ovat n. 27x21cm. Hinta kassille on 15€.  Alin punavalkoinen lähtikin jo uuteen kotiinsa, mutta jos jostain toisesta kiinnostuit niin laitteleppa vaan viestiä. Kassit löytyvät myös facebookista onnenomijan sivuilta. Sieltä löytyy myös arsenaali vanhoja teelmyksiä...





 
Mahtavia festarielämyksiä niissä poikkeaville ja mukavia kesäkuun loppumetrejä kaikille!!






sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Korusteluu...

Monen moista korua on tullut tässä vuosien saatossa värkkäiltyä. Pääasiassa koitan kaikkiin killuttimiin saada törkättyä jonkun kierrätysosan. Tämä viimeisin koruvouhotus sai alkunsa seuraavasti...
Äitini on joskus antanut mulle vanhan puuhelmistä värkätyn oviverhon. koira oli sitä muistaakseni hiukan tutkiskellut ja muutama vana puupalleroita oli lähtenyt sen seurauksena omille teilleen. No, mullehan tämä koiran mänttäämä oviverho tuli kuin tilauksesta. Nyt se on purettuna ja aikas kuorma helmiä siitä tulikin.


 
Ystävä on tilannut työkavereille avainnauhoja... Näitä puuhelmiä on hyvä hyodyntää nyt tässä hommelissa. Aika kaivaa siis lempparitarvikkeet esille, eli aina niin ihanat polymeerimassat. Sitten vaan työstämään kavereita näille oviverhopalleroille.


En ole missään määrin mikään asiantuntija näissä massatöissä. Tyttären kanssa viime vuonna vaan käytiin kansalaisopiston kurssi kyseisestä aiheesta, ja hurahdin kai nyt sit siihenkin. Näistä saa muotoiltua aivan ihania uniikkeja juttuja ompelutöihin,  korujuttuihin ja vaikka mihin ikinä keksiikin. Näitä massatöitä varten halusin pastakoneen. Sitä kompattiin kirppiksiltä ja netin myynti-ilmoituksista. Hinnat oli kumminkin niin hirmuisia, että päädyin tilaamaan masiinan suoraan Englannista (olisko muistaakseni hinnaksi tullut kaikenkaikkiaan 20€). 

 

No tässähän nyt sitten taas kävi ihan niinku aina kun otan nämä massat esille... Jotain on suunniteltu ja päätetty, mut sitten siinä sivutuotteena syntyykin miljoona muutakin juttua. Eli alunperin oli tarkotus tehdä niihin avainnauhoihin karkkihelmiä, joita oli toivottu. Siinä sitten kun massoja sekottelee tulee mieleen kaikenlaisia ihanuuksia...Eikä aikaakaan kun on koko pellillinen täynnä kaikenmaailman räpellyksiä. 

 

Paistamisen jälkeen kaivetaan esille korutarvikearsenaali... huh huh. vanhoja koruja on tullut osteltua kirppareilta ja saatu lahjoituksena. Niissä vanhoissa koruissa on jotenkin ihan mieletön henki... Alakuvassa näkyy vanhat leivinjauhepurkit joihin olen koruja purkanut ja lajitellut.



 
 Tällaisia koruja oviverhon helmistä tuli, yhdisteltynä käsintehtyihin massahelmiin. Mukana myös muita purkukorujen osia. 
 

Ja niin siitä aiheesta poikkeamisesta... Tulipa siinä muutamat korviksetkin värkättyä ihan vahingossa :) Kuvissa myös vanhempiakin teelmyksiä...





Nuo alimmat kukkakorvikset ovat nyt tämän kesän omat suosikkini ja onhan niitä mukavasti tuonne maailmallekin lähtenyt. Jos ei aurinko muuten paista niin nämä kun lätkäsee korviinsa, niin saa edes pikkasen kesän tuntua. 

Tämmöstä siis tänään... Kiitos ajastasi ja palataan uusin ideoin :)
 

tiistai 9. kesäkuuta 2015

Ny ollaa ihan pihal...

Meinaan tämä seuraava projekti on tilattu juur sinne.

Meikäläisen korvaamaton ja ihana, puutarhahullu anoppi laitteli tässä jokunen päivä sitten viestiä, että olis tarvetta puutarhaessulle. Hänellä oli käytössä oman äiteensä hylkäämä puutarhaan suunniteltu essu, joka nyt oli todettu niin hyväksi kapineeksi pihahommissa, että tilaukseen laitettiin nyt lisää näitä.

Tässä alla kuva alkuperäisestä, kaupan versiosta.



Toiveissa oli siis muutama tasku, ja yksi tasku saisi olla suljettava, että esim. luuri pysyy tallella kun lapion kanssa heilutaan. Alkuperäisessä essussa oli myös jonkinsortin lenksu tuossa roikkumassa, mutta sen sai jättää pois. 
Siitä sitten suunnittelemaan...

Kangasvalinnoiksi piti valkata hiukan vahvemman sortin paloja, jotta essu pysyy ryhdissä... Pihahommissa se meno kun on hiukan eri kaliperia, kuin köökin puolella. 


Farkkua ja kukkasia, siitä on hyvä lähteä liikkeelle. Se on vaan niin karua tuo touhu, kun oikein on kiva projekti menossa, ei tahdo millään pysyä homma aisoissa... sitä olis niin miljoona ideaa ja tilkkua tähänkin teelmykseen että!!



 Siitä se sitten lähti hahmottumaan ensimmäinen koevedos...
  

Vähän kastelukannua kylkeen kans...


 Mut sitten... kesken kaiken mun silmiini osu tämä vanha lehmäkuvioitu kankaanpala (olisko ullu joskus T-paita?). Ja kun mää niin noita lehmiä rakastan...Siinä se sit lähti se homma lapasesta ihan väkisin ja alotin jo uuden essun vaikka ensmäinen oli vielä puolitiessään... Tämmöstä tämä vaan on. Välillä vaan täytyy antaa oman hulluuden viedä... Se on sitä parasta :)




No mutta ei huolta, kyllä ne molemmat siitä valmiiksi tuli...








Eikä tässä vielä kaikki... Pakkohan se oli vielä yks vähän neutraalimpi versio kokeilla. kaikki kun ei ole yhtä innokkaita sekametelisoppapukeutujia kun minä, niin tämä on sitten kohdistettu heille...
Eikös se mansikkakuosi nyt sovi ihan passelisti tuonne pihamaankääntäjien essuihin...

Pohjakangas on kaksinkertaista vahvaa puuvilla ja vahvaa puuvillaa myös tuo mansikkakangas... nämäkin palat ovat jo hiukan useamman vuoden takaisia aarteita.




Taskun päälle ompelin vielä pikkutaskun esim. sitä luuria varten. Sulkijana magneetti. Sama sulkijasysteemi myös edeltävissä essuissa.
Täytyy sanoa, että tähän jäi koukkuun. Tosi kiva työstää, mistä kertoo nuo puolivalmiit puutarhaessut tuolla ompelukoneen vieressä. Ehkäpä nekin vielä joskus täällä kuvissa vilahtavat. 

Kiitos rakkaalle mallilleni joka esitteli kukkaessua :) ja Kiitos kaikille jotka luitte tämän. Toivottavasti saadaan ihania ulkoiluilmoja ja erityisesti näille puutarhaihmisille kukkaloiston häikäisevää kesäkuuta :)

torstai 4. kesäkuuta 2015

Kunnia lasille

Se on vaan niin kaunista! kirkkaana ja värillisenä, kuvioituna, maalattuna ja ihan miten vaan muotoiltuna. Tässä kun sitä ympärilleen kattelee, niin melkosesti sitä täältäkin torpasta löytyy. Ei riitä ihan pieni muistikortti jos kaikkea ryhtyisi kuvaamaan.



No, mutta tämä seuraava projekti sai ideansa nimenomaan tästä rakkaudesta lasiin... Itse en osaa lasia millään muotoa työstää, mutta haaveissa sekin kokeilu leijailee.Tästä on ehkä hyvä aloittaa.

Tässä syksyn lopulla irroteltiin vanhat rikkinäiset jouluvalot puskista. Siinä sitten ihan kertakaikkiaan jäin ajatukseen, että lasipolttimothan ovat mahdottoman kauniita kaikessa pienuudessaan, kuin koruja. Siinä niitä nyt on... Mitäs sitten...





Herkän lasin kaveriksi sopisi ehkä toinen suuri rakkauteni, eli pitsi. Sitäkään ei voi olla missään liikaa :) Niitä siis komppaamaan ja sovittelemaan mitä syntyy...



Pientä ja herkkää kukkaa leikkelin muutamaa väriä...


Korutarpeet esille ja näpräämään...


 Liimauksen kuivattelua, telineenä lasten muovailuvaha :)


Lopputuloksena korviin kesäisiä kukkia, laji on selvästi "joulukka". Lasi heijastelee kauniisti auringossa, vielä kun sitä auringonpaistetta riittäisi :)



Joulukoita voit myös tilata omaksesi hintaan 5€/kpl

Ihanan aurinkoista päivää sinulle :)

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Romustelua...

 Meikäläinen on kyllä siinä onnekkaassa asemassa, että kaikki tutut ja nykyään jo hiukan tuntemattomammatkin lahjottelee erinäisiä aarteita käyttööni (siis siivoavat omista nurkista roskia pois) , ja niitähän tänne otetaan vastaan ilomielin. :)
Nyt sain käsiini jotain näin kaunista..

 Nämä ihanat rinkulaiset ovat peräisin tietokoneiden virtalähteistä. Muotoilu on mielestäni mahdottoman nätti, ja eikös tästä tullut heti mieleen jotain...  Pöllöthän on aina lähellä sydäntäni, niin eikös näistä saisi pöllölle osia. Eikös se pöllökin ole tunnetusti viisas ja tietäväinen, niin tietokoneen osathan siis sopii tarkotukseen kun nakutettu :)


Kankaita siis kaivamaan ja värivalinta nyt vaan ihan sokkona lähti harmaan ja sinisen linjoille (olivat siis kangasvuoressa päälimmäisenä). Kaikki kankaat vuosikymmenten takaa...




Nappiloota on aina käännettävä ympäri, kun jotain värkkäilee ja nämä jonkun Martan navettokoltun napit olivat niin klohmoset, ihanan väriset ja muotoset, että eihän niitä voinut olla valkkaamatta tähän projektiin. 


  
Suunnitelma teoksesta muutti muotoaan moneen kertaan. Muutaman silittelyn ja leikkuun jälkeen alkoi lopputulos hahmottua... 


Kassin kahvat löytyivät edesmenneen verhoilijan tarpeiston joukosta... Vuorikankaaksi valikoitui sinisen sävyinen ruusukangas ja kiinnitykseksi laitoin magneettilukon.

 
 Tämmönen siitä tuli takaa...



 


 ...Ja tämmönen edestä :) 
kassin koko on n. 26x30cm

Tämä oli senverran hauska projekti, että lisää pöllökasseja on varmasti tulossa. Jos tämä yksilö lämmitti sydäntäsi, niin viestiä vaan tulemaan, saat sen omaksesi hintaan 15€  :)


Lämmin kiitos ajastasi :)