lauantai 25. kesäkuuta 2016

JUHANNUKSEN RÄÄPPEET


Keskikesän etappi olis nyt päällänsä. Näin voi taasen todeta, että kun asuu vakituiseen mökissä, ei tarvita erikseen sen suurempia järjestelyjä päästäkseen sellasiin tunnelmiin... tokikin vesistöä sais olla saunan nurkalla, mutta ei kai sitä kaikkea voi saada :-) paljon kumminkin tänäkin vuonna saatiin mistä voi olla enemmän kun kiitollinen; sauna, vihta, ihanat naapurit, grillisyömiset ja juomiset, musiikit ja vielä kokkokin käytiin katsastamassa. Parhautta. 

Juhannusperinteitä ei täällä taloudessa ole...jaa no yks on. Se on nuo koiranputket, joita on oltava jossain purnukassa aina juhannuksena. Mummu aikanaan laittoi niitä aina vanhaan maitotonkkaan mökin ovenpieleen...sanoi niiden olevan juhannusnunnuja <3 mun nunnut sai nyt kaverikseen vähän muutakin... 

Hyvät juhannuksenrääppeet siis kaikille <3


Viimeksi laittelin kuvaa suunnittelu/testailuprojektista... 
Eli tämä ajatus lähti ihan yleisön toiveesta puhelimen ja rahojen vetävästä nipsulaukusta. Pussiin halusin laittaa pienen sivutaskun rahoja/kortteja varten. 
Tämä vaati tosiaan hiukan ajatustyötä, kun koitin pähkäillä miten välttää oma inhokkihomma, vetoketjun kiinnitys. No eipä sitä millään nyt vältetty, vaan omalta mukavuusalueelta oli poistuttava ei auta sit mikkää. 
Eli piirustelin kaavan ja kokosin koekankaita ja vetskareita kasaan. Vetoketjuja muuten löytää usein kirppiksiltäkin isoissa nipuissa melkosen edullisesti. Kaupasta ostettuna ovat meikäläisen mittapuussa aika arvokkaita.
Vuorikankaat leikkasin lakanoista ja taskupussit syntyivät pellavasekoitteisesta keittiöpyyhkeestä. Kuvassa raakavedokset, ja ryppyset kun mitkäkin :-D


Tässä muutama valmiiksi leikelty teos.Posti toi paljon odotetut nipsut olkahihnoja varten... Paavokin innostui rapisevasta pussukasta. on se taas kiva kun ei tarvi (saa) yksin häärätä :-) hihnoja tein vinonauhasta.


Tässä 3 valmista tuotosta. Nipsu on 12,5cm ja pussi n. 15x20cm. Hihnan pituus n.120cm.
Ihan kivoja ja kätevän kokosia pikkuveskoja niistä tuli, eikä hermot ihan riekaleiksi mennyt noitten vetoketjujen kanssa...että eiköhän nuo loputkin tuosta pian kasassa ole :-)

Lämmintä kesäkuun viimeistä alkavaa viikkoa ja ihanaa lomaa kaikille kesälomista nauttijoille <3

-Johanna-4 kommenttia:

 1. Juhannus on ihana keskikesän juhla täynnä taikoja, mutta täällä maalla mennään kuten siis sanoit, kuin mökillä, vesi tosiaan saisi olla lähempänä!

  Mutta nuo pussukat ovat ihania vallankin tuo kisupussukka :D

  Mukavaa Juhannuksen jatkoa :D

  VastaaPoista
 2. Kesät on kyllä maalla-asujan ihaninta aikaa...vaikka työmäärä kyllä tuplaantuu, mutta siitäkin pitäisi osata nauttia.
  Kiitos, tuo kisukangas on kyllä ihana... vielä pieni tilkku jäljellä, jos vaikka jonkun pikkukukkaron saisi värkkäiltyä.
  Mukavia kesäpäiviä sinnekin maalle :-)

  VastaaPoista
 3. Kaikki kauniita, mut toi kisupussukka yliveto <3

  VastaaPoista
 4. Kisut on kaikinpuolin ylivetoja :-D... tämmöstä tarttis löytää koirakuosillakin...ja pupu ja kilppari ja ja ja... terv. Elukkahullu :-D <3

  VastaaPoista