torstai 15. syyskuuta 2016

AJAN HERMOLLA


Viime viikonloppuna käytiin ystävän kanssa ihmettelemässä maailmanmenoa Suomen Turuuus :-) bussi kuskasi hienosti täältä maalta suoraan kaupungille ja siitä sitten jatkettiin jalkasin kaupunkikierrosta. Tämä reissu ei ollut nyt mikään nähtävyysreissu...tää oli semmonen "muutenvaan-reissu" :-) 
Siinä kun eri kauppoja kierreltiin, jäi tämmöselle muodista mitään tietämättömälle ihan selväksi, että nyt eletään selkeesti tunikoiden, mekkojen ja pitkien liivien aikaa. Kyseisiä kolttuja ja muita riipuskeli tangoissa silmän kantamattomiin ja niissä riippuvat hintakupongit vasta silmiä särkikin. En nyt viitti tähän lähteä merkkejä ja hintoja rustaamaan ja niistä marmattamaan, kunnei semmosta kukaan jaksa. Todettakoon vaan lyhyesti, että aikani niiden kahdella saumalla yhdistettyjen hintahirviöiden  joukossa kahlattuani oli missioni seuraavasta työstä selvä. Pakkohan tollasta on koittaa itekkin kasata... 

Kaavotus tämmöseen universumin yksinkertasimpaan (ja myös mukavaan) teelmykseen ei suurtakaan tähtitieteellistä koulutusta vaadi. Minä otin avuksi jonkun 90-luvulla piirtämäni jakkukaavan, josta lähdin tätä seuraavaa koetunika/mekkoa värkkäämään. Hiat vaan poikki ja mittaa lisää.


Tähän tein nyt kaksi eri koon kokeilua, toinen koko 40 ja toinen 42. Syy tähän johtui nyt kangasvalikoinneistani, joiden määrä rajoitti kokoja. 


Tämä ensimäinen kangas on toiminut aikanaan jonkinsortin irtopäälisenä jossain patjassa. Kunto on erinomainen, kankaan materiaali ihan passeli ja määrä just riittävä koon 40 tunikaan.

 
Seuraava perinteinen kangas on ihanan joustavaa ja pehmosta collegea. Tämä pala on jostain meikäläisen kangaslootaan eksynyt... en kyllä kuollaksenikaan muista mistä. Vanha hän kuitenkin on. Tästä siis tunikaa kokoa 42. 


Anopin kirppislöytö  pääsi käyttöön... taisin nämä nappipötkylät joskus esitelläkin. Sieltä valikoitui molempiin valmistuviin teelmyksiin tällaiset mustankirjavaiset napit taskunsuita varten. 
Nii ja ne ite taskut... ne valmistu molempiin pitsiliinoista. 
 
Työvaiheita ei paljon esitellä tarvii. Kaksi palaa yhteen, alavarat pääntielle ja hiansuihin, taskut paikoilleen, vyölenksut...


Eli tämmönen...


Tätä on kiva höystää erilaisilla huiveilla. Vyötärön nyörivyötä voi hyvin käyttää edessä tai solmia taakse. Antaa kivasti muotoa. Tunikan pituus n.95cm.


Siinä sitten oikein päälle pykättynä.


Malli on melkonen pörröpää, pahoittelut tästä. 
Mukava vaate, ja soveltuu moneen menoon. Allekin sopii ilmojen viilettyä vaikka trikoopaita. 

Sitten se toinen teos.


Eli tämä oli nyt sitten kokoa 42. Pituutta tunikalla n.100cm.


Sama peli, että huiveilla saa kyllä kivasti muokattua tyyliä. Tässä nyörivyö mustana.


Koko on meikäläisen päälle aikas iso, että istuvuus ei nyt ihan mallikas ole, mutta näkee tästä nyt vähän osviittaa.


...näin. 

Siinä sitä olis nyt pari ihan viimisen muodin mukasta vaatetta reerassa ;-) 

Ollaanki taas jo loppuviikossa...ohhoh... ihastuttavaa viikonloppua ja palaillaan taas uusin "protestein" ;-)  <3 

-Johanna-

2 kommenttia:

  1. Hitokseen hyvännäköisii :) En vaan osaa pitää tunikaa ja hametta. Aurinkoist viikonloppuu sullekkin :)

    VastaaPoista
  2. Tattista :-)
    no mulla on kyl sit ihan sama vika, ettei kyl osaa oikeen olla noitten pitkähelmasten vaatekappaleitten kanssa. Täytyy ottaa ny semmoset helmaviikot, ja opetella tämä vaatetuslaji :-D
    Viikonloppuja <3

    VastaaPoista