lauantai 24. lokakuuta 2015

RAITOI...

Siinä se sitten vetelee loppujaan mukuloitten syyslomaviikko ja itsekin pääsee taas ensi viikolla morjestamaan ihania ihmisiä töiden pariin :)
Meillä pidettiin tuossa  perheen kanssa pihatalkoita ja grillaustakin piti vielä harrastaa ennen grillin paketoimista talviteloille... Vettähän sieltä alkoi huiskimaan niskaan, joten haravat ja haravoijat siirtyivät sisätiloihin. Kiitos ja kunnia jälleen kotimme sydämelle, eli vanhalle maalinsa rapistaneelle pönttöuunille, saimme makkarat kuitenkin kuumiksi ilman sähkövempaimia... ja siinä samalla torpankin :)


 Tässä kaikenmaailman hössötyksen lomassa ehdin värkkäillä muutaman patjaraitaveskan, joita jo taannoin lupailin. Lisää näitä on tulollaan, jahka kerkiää valmiiksi asti :). 
Nämä kankaat ovat siis ihan oikeita VANHOJA, puhtaita ja hyväkuntoisia patjakankaita, eivät uustuotantoa. Näistä saa kyllä ihan omat sävärinsä näistä raitavanhuksista... miksi ei nykyään saa enää mitään vastaavaa mistään. Itselleni näitä aarteita on tipahdellut monesta eri yhteydestä. Useimmat olen ihan omin käsin kuorinut patjoista irti,  ostanut kirppiksiltä ja saanut lahjoituksina.  No mutta, tällaisia näistä...
 ... Pronssin värinen nipsu on 18cm leveä ja kantohihna on 1m pitkä. Kassin koko n. 21x30cm. Vuoritukset ovat farkkua ym. vahvempia materiaaleja. 
 
Tämä viimeinen veska on muuten vastaavanlainen kuin ylemmät raitaiset ystävänsä, mutta kangas on  liukkaampaa vanhaa pöytäliinakangasta.
 ... Kassien hinta on 18€/kpl :)

Sitten tämä on nyt ihan pakko laittaa tähän, kun tontut kohta kolistelee nurkissa... Sain tässä taannoin ystävältä remontin alta löytyneitä vanhoja joulupapereita. Siis meikäläinenhän oli ihan myyty kun availin näitä kauniisti viikattuja retrohelmiä... aivan mielettömämän upeita kuoseja!! Aika liikuttavaa lukea joulutoivotuksia joita paperien kylkeen on selvästi kirjoitettu rakkaudella... Väkisin alkoi miettiä mitä lahjoja tuolloin on papereihin kääritty. Tuskin mitään niin teknistä ja aivotonta krääsää mitä nykyään... Uskon vakaasti, että paketeissa on ollut jotain, mikä on lämmittänyt aidosti saajansa sydäntä. 
Tämä tonttukuosi oli ihan kirkkaasti oma lemppari... tähän ehkä käärin itselleni lahjan :D Laittelen postausta likempänä joulua,  kun keksin mitä ihanaa näistä syntyy...

 

 Kiitos kun lukaisit ja lempeitä syystuulten puhalluksia sinulle :)


2 kommenttia:

  1. Siis nii upeit kasseja tai mitä veskoja!

    VastaaPoista
  2. Kiitosta vaan... Nää patjaraidat on kyl niin nostalgisia paikassa ku paikassa!

    VastaaPoista