maanantai 18. heinäkuuta 2016

VERHOILUA

Vielä on kesää jäljellä... juniorit kirmaa futiksen perässä ilman paitaa ja huutaa niin maan perusteellisesti. Varhaisteinitkin notkuu ulkona (jahka sängystä pääsee ylös) sohvan sijaan, kesä on IHANAA!! 
Marjat kypsyy pikkuhiljaa. Eka vadelmapiirakka valmistui pari päivää sitten ja huomenna olisi tarkotus lähteä mustikkajahtiin mummun kanssa. Teinikin lupautui mukaan... katotaan millai siinä reissussa käy :)

Ompelusrintamalla on otettu paluu menneisyyteen. 

Neljä vuotta sitten ompelin ensimmäisen verhotakkini. Se onnistuikin melkosen hyvin ja meni rakkaan ystävän 30v. Lahjaksi ja on ollut hänellä käytössä siitä asti :) kuvaa ei tuosta teelmyksestä tähän väliin valitettavasti ole. Tämän saatteessa sain tilauksen myös toiseen takkiin, joka valmistui siihen heti perään. 
Tämä takkibuumi on kytenyt jo pitkän aikaa korvan takana ja nyt mä sen käynnistin uudelleen. 


Ja tästä verhokankaasta se lähti. Näitä verhoja oli sopivasti 2kpl., joten kangas riitti just ja just tähän työhön. Nämä on kulkenut mun kangaslaatikossa monta monta vuotta ja odottaneet "sitäjotainerityistä". Nyt oli heidän aikansa uusiutua :)


Kaavoja niihin neljä vuotta sitten valmistuneisiin takkeihin on kyllä löytänyt mistään vaikka kuinka pengoin. Taas voi todeta, että jonkun sortin hypersiivous olisi enemmän kun ajankohtanen ;)... jos sit talvella kun on aikaa (niin varmaan). No mutta otin käyttöön koon 36/38 hupparin kaavat, jotka olen piirtänyt talouskoulussa ollessani joskus esihistorian aikaan. Hiukan pruuvausta ja näistä saa ihan hyvät tätä pomppaa varten. 


Sitten vaan kankaat leikkuuseen ja höysteitä valkkaamaan...
takkihan ei oo mitään ilman pitsiä :)


Tämä liina valikoitui taskua koristamaan. Vuori valmistui ruskeanharmaasta ohuesta vuorikankaasta, jota olen joskus ostanut Kontista säkillisen.


Vetskari ja tuulilista paikoilleen...


Hupun nauhakujiin metallirinkulat...


...ja näin, valmis :)
Hupun nauhoissa on puuhelmet. Tasku kiinnittyy magneettinapilla, ja ruskea nappi koristeena. Olen tyytyväinen, kiva kevyt syystakki :)
Täytyy tunnustaa, että hullaannuin tähän sen verran, että leikkasin kankaat jo toiseenkin takkiin :-D 


Lupsakkaa alkanutta viikkoa ja ollaan omia ittejämme vaan...vaikka verhotakki päällä :) <3


4 kommenttia:

  1. Ei ois tiennyt et on verhosta tehty jos et ois paljastant, hieno :)

    VastaaPoista
  2. No mää mietin, että mitä tää kangas mahtaa laatuaan olla?? Mulla kun ei oo minkään näköstä hujumenttia näistä kankaitten nimistä...varsinkaan näistä vanhoista :-) mut ihan kiva ommeltava kumminki :-)

    VastaaPoista