maanantai 22. elokuuta 2016

PEHMEIT

Me ruvettiin likan kans vihdosta viimen käynnistelemään hänen huoneensa remppaa (minkä aloitus on kuulemma kestänyt ihan "SIKAKAUAN"). Ongelmia on tämän homman käynnistämisessä eniten aiheuttanut ehkä kevyt ahdistus tavaroiden siirtämisestä uuteen paikkaan. Nimittäin tyttären tuleva huone on lattiasta kattoon täynnä meikäläisen kankaita, lankoja, helmiä, papereita, maaleja ym. käsityöhärpäkettä. Huh huh... ei auta kun ryhtyä tuumasta toimeen. 
Muutama kangaslaatikko tuli jo plokattua ja yhdestä löytyi unohdettu pikkutilkkujen ihana maailma. Siinä sit saatto vahingossa käydä niin, että kesken plokkausurakan innostuin ompelemaan muutaman pehmoavaimenperän...siis ihan vaan että sain vähän tilkkujen määrää pienemmäksi...ei muuten...tietenkään :-D . 


Eli pieniä pussukoita, jotka täytin vanulla.


 ... Näin. Sitten suut kiinni ja lenksut paikoilleen.


Siinä niitä muutama valmis :-)  kivaa hommaa siivouksen välttämiseksi...ja muutenkin  ;-) 

No, pakko sitä plokkausta oli vielä jatkaa. Pitsiliinalootasta löytyi myös yksi kovia kokenut pellava-aarre. 


Mummun vanha toppi saisi tästä vähän eloa itseensä. 


Beige basic-toppi uudistui kivasti tällä liinalla, eikä haitannut yhtään liinan revennyt reuna.


Ompelin rikkinäisen kohdan käsin, jottei se lähde riistymään. Käsin myös liinan kiinnityksen suoritin.


Ja kas näin...uusi toppi käyttöön. Taas tuli väisteltyä plokkaus/raivaus/siivous hommia tämän työn ajan tehokkaasti :-D

Pihahommat ei ole sitte kiinnostanu yhtään. Vähän santaa on kärräilty ja pojan futismaalin verkko tuli myös korjattua... sitte viimein. Kuvat kertokoon puolestaan miksi tämä homma otti odotettua PALJON enemmän aikaa... hoh hoijaa...Nii... se meidän ulkorakennuksen laajennuskin etenee. Laitetaas nyt siitäkin kuvaa pitkästä aikaa :-)... Melkosta käsityötä tämäkin vaatii, että 40-luvulla pykättyyn tönöön saadaan uutta kylkeen. Onneksi on asiantuntijoita, jotka osaa hommansa.

Lämpöistä syysiltojen hehkua sinne ja kiva kun piipahdit <3

-Johanna-

4 kommenttia:

 1. Kaikki hommat etenee..ja apujoukkoja tarvitaan maalinkin korjauksessa. Tuo omppu avaimenperä on sitt mull varattu..heh.

  VastaaPoista
 2. Kyllä, avustajat on aina läsnä varsinkin kun pitäs saada kilometri narua pujoteltua miljoonasta pikku reijästä ennen ku sade taas alkaa...toivotonta :-D
  Mä paan ompun sulle syrjään ;-)

  VastaaPoista
 3. Ei sitä aina jaks siivouspuuhat kiinostaa, hyvä idis tehdä jotain muuta välis :) Ihana verkonkorjaaja apulainen sulla, hälle rapsutuksia

  VastaaPoista
 4. Ei jaksa ei... mut pikkuhiljaa kun tekee homman kerrallaan nii ehkä se joskus valmistuu :-)
  Joo toi mun avustaja on kyllä niiiin aktiivinen :-D :-D

  VastaaPoista