perjantai 9. syyskuuta 2016

TYYNYLIINATUUNAUS 


Tää on taas niitä juttuja mitkä ottaa sillai kevyesti sydänalasta, vaikka samalla mieli kehottaa toimimaan ja kokeilemaan. 
Nyt on nimittäin työnalle otettu vanhojen pitsireunaisten tyynyliinojen tuunailu. Nämä historian helmet kuuluvat siihen meikäläisen kirppisostoslistan kärkipaikkaan. Jos näitä liinoja vastaan jossain tulee, niin ohi ei pääse ei sitte millään...siis jos hinta on sitä luokkaa, ettei perhe joudu syömään kaurapuuroa seuraavaa viikkoa tämän ostoksen takia. Hyviä löytöjä olen näköjään tehnyt, kun näitä(kin) löytyi tuolta varastosta melkonen keko. Lahjoituksenakin olen tosin saanut näitä ihanuuksia, ja isosti kiitos niistä. 


Tässä nyt muutama saman pitsin omaavaa tyynyliinaa, jotka työstöön lähti. Ja nyt se kaikista vaikein ja sydäntä koettelevin osuus, eli liinojen leikkaus. Tämmöseen aarteeseen kun iskee sakset, niin se on kyllä aika tuskaa. Heidän tarkoituksensa nyt kuitenkin on jatkaa elämäänsä uudessa muodossa, joten ei auta kun antaa saksien viuhua :-) 
Näiden liinojen kaveriksi valikoitui tälläkertaa ruutua... sopii nyt syksyyn nämä ruskean ja harmaan eri sävyt niin läiskästään niitä nyt tähän. 


Ensimäinen ruutukangas on peräisin paidan selkäkappaleesta. Väri on tosi ihana.


Ruutu nro. 2 on vanhaa verhoa. 

Eli sitten yhdistelemään kankaita. Näistä olisi nyt tarkoitus koota koristetyynynpäälisiä. Koko olisi ihan sellaseen peruskoristetyynyyn mitotettu. 


Lisukkeita tarvitaan tottakai myös. Näihinkin ylläri ylläri pitsiä, nappeja ja pellavanarua.
Yhdistelyt ja testailut tuottivat sitten seuraavanlaisia väkerryksiä. 


Ensimäiset tyynynpääliset näyttävät tältä. Sisälle ompelin käsin kiinnitysnauhat, jotka nekin kierrätystavaraa jostakin.  


Keskellä yksityiskohtana pellavanarulla kiinnitetty nappi.


Toiset tyynynpääliset hiukan erilaiset. Näissä koristuksena pitsiliina ja nappeja. 

On nuo vanhat pitsikoristellut ja kirjaillut liinavaatteet upeita. Vaikka hiukan heikottikin nämä silputa, niin kyllä näistä uudistetuistakin ihan kivat tuli  :-) . 

Mukavaa viikonloppua kaikille <3

-Johanna-

2 kommenttia:

  1. Taas upeita aikaansaannoksia <3 Mä en koht voi katella näit kun rupee harmittaa oma saamattomuus. Mut jatka sä vaan samaan malliin :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos :-) Sä olet Katja tehny jo varmaan miljoona upeeta työtä, että eipäs ny mitään itsesoimausta harrasteta siellä ollenkaan :-) välillä pitääki olla saamaton, että saa uusia innostuksia.

    VastaaPoista