tiistai 18. lokakuuta 2016

TYTÄR TUUNAA OSA 1.


Morienttes vaan kaikille! 
Meikäläisen omat käsityöprojektit ovat olleet nyt hetken tauolla, nimittäin vasen käsi sai tuossa männä viikolla oikein kunnon rasitusvamman osakseen ja näin ollen nypräilyt on siirretty odottamaan terveempiä päiviä. 
Sen sijaan, jo tuossa viime postauksessa mainitsemani tyttären suunnittelema tuunausprojekti on ihan pakko laittaa tänne eetteriin, nimittäin siitä tuli kyllä todella hieno :-) 

Tämä idea lähti tuon teinarin päässä muhimaan, kun siivosimne (jälleen) noita meikäläisen kangasvarastoja. Yhdessä laatikossa oli kaikenmaailman karvakauluksia ja muita karvaisia virityksiä. Tulipa sieltä esille jonkun vanha kettukauluskin... nepparilla irrotettavine jalkoineen päivineen :-\  tytär huusi niinku hyeena. Koitin selittää, että näitä kammotuksia on ollu aikas monen daamin kaulassa menneinä vuosikymmeninä. Kyllä varmaan monen äidin ja mummun kaapista löytyy noita pölyttyneitä kettuparkoja edelleen. No, tästäkin selvittiin jotenkin ilman hyperventilointia...puuhka lensi kyllä roskikseen. 

Laatikosta löytyi onneksi tunnelmaa keventämään tekoturkistakki. Tämänkään alkuperää en kyllä muista, mutta vanha se on. 70/80 -lukulainen saattaisi olla. Tytär pyysi saada tuunata takin uuteen uskoon ja tehdä tästä koristetaljan. ilmanmuuta suostuin.


Ensiksi hihat irti. 


Seuraavaksi vuori ja hakaset pois. Muutama muotoonleikkaus jotka ommeltiin käsin kiinni.


Ensimäinen koekäyttäjäkin saapui jo paikalle. Hän sai tosin kyllä pikaisen häädön :-D


 Tuleva malli piirrettiin  lampaantaljasta.


Sitten leikkuu...


Taljan takaosa vuoritettiin vanhalla valkoisella kaksinkertaisella pilee kankaalla.
Takaosa käsin ommellen kiinni.


...ja valmis. Wau siitä tuli kyllä upea! 

Sitä tuntee rajatonta iloa kun lapset luo ja toteuttaa itseään.
Tämä talja pääsee tyttären uuteen huoneeseen paraatipaikalle...jahka nyt ensin saadaan se huone valmiiksi :-D 


 ...siinä se remonttikohde odottaa, mutta eiköhän sekin siitä valmistu joskus kun porukalla häärätään :-) 


Värikästä lokokuun jatkoa ja lämmin kiitos kun poikkesit <3

-Johanna-

2 kommenttia:

  1. Ei oo omena kauas puusta pudont :D Hienoo kun noin nuorena tuunailee. Ikäviä noi rasitusvammat, kärsivällisyyttä sen kans. Syksyn jatkoa ja remontti inota teille sinne :)

    VastaaPoista
  2. :-D on se kyllä hienoa kun mukelotkin keksii kaikenmaailman ideoita :-)

    Kiitos, nyt alkaa käpälä oleen jo voiton puolella, että ehkä tää tästä pian antautuu :-) toi paneliseinien hiominen ei vaan tahdo auttaa siinä yhtään :-D

    VastaaPoista