torstai 12. tammikuuta 2017

SIVISTYSTÄ


Jaahas kuulkaas sitä on meikäläinenkin taas siirtynyt koulun kirjoille. Välillä on päivitettävä omaa tietouttaan ja muutenkin sivistys on näinkin kummalliseen päähän ihan tervetullutta. Eli 2013 olen valmistunut lähihoitajaksi, ja tuollon suoritin kuntoutuksen osaamisalan. Sitä kautta löysin tieni vammaistyön pariin ja se on ollut yksi merkittävin ja upein asia mitä tähän elinikään mennessä on eteeni tullut. Nyt lähdin siis suorittamaan lisukkeeksi tuota vammaistyön koulutusohjelmaa. 

Ensimmäiset "läksytkin" on jo annettu... suureksi ilokseni ensimmäinen homma oli suunnitella kotoa löytyvistä materiaaleista (uutta ei siis saanut ostaa) jokin askartelu/toiminta tms. jota voisi vammaistyössä toteuttaa.

Laitetaas tämä meikäläisen suunnitelma nyt esille. 

Ideointi lähti kahvipussista joka lojui tuossa pöydällä. Aikani sitä taittelin ja siitä se sitten lähti...ajatus lahjapussista. 


Ensin siis pussin saumat auki. Tässä vaiheessa kannattaa silittää pussi jonkin liinan läpi. Itse tämän unohdin ja silitin vasta lopuksi mikä oli vähän hankalampaa. 


Sitten koko hoito taitetaan puoliksi. Ja sivusaumoihin lävistäjällä reikiä (n.1-2cm välein).

Näinikkään... kuten huomaat en ole mitään reijänpaikkoja mittaillut, ne on suurinpiirtein käsikohmelolla laitettu... elämässä ei parane olla kaikki niin pilkulla viilattua. Sitten jotain kivanväristä lankaa ja kanavaneula. Pujotellaan lanka reijistä edestakaisin. Kannattaa aloittaa pujottelu pussin suusta, niin langanpäistä saa tehtyä kivat rusetit.


Näin. Katso pussin keskikohta ja tee lävistäjällä reiät kantonaruja varten. 


Itse tein narut samasta langasta kuin saumojen ompelun, mutta tässähän voi käyttää mitä vain tarkoitukseen sopivaa. 


Kun tuo ystävänpäivä lähenee, niin koristukseksi leikkasin paperista sydämen ja liimasin sen pussin keskelle. Päälle vielä nappi :) lehdistäkin löytyisi varmaan kivoja kuvia koristeeksi.


Valmis. Tähän pikku pussukkaan sujahtaa sopivasti vaikka suklaalevy ystävälle tai vaikka pussillinen itsetehtyjä pipareita. Helppo toteuttaa ja sopii vaikka lastenkin askarteluksi. 


Semmosta :)

Nyt pitää ehkä siirtyä muihinkin läksyihin... kaikki ei ollut ihan yhtä kivoja kuin tämä hommeli :-P 

Palataan taas uusin ideoin!
Hyvää loppuviikkoa kaikille<3

-Johanna-

2 kommenttia:

  1. Onnea vaan koulun penkille :) Uusisia ideoitasi ootellessa, kevään jatkoa

    VastaaPoista
  2. Kiitos, se tulee tarpeeseen :-D

    Kevään kuulosteluja myös sinne :-)

    VastaaPoista