torstai 18. toukokuuta 2017

Vihreetä

Mä oon niin kauheen ihastunut noihin kevään vihreisiin sävyihin. Sitä on ihan yhtäkkiä ilmestynyt tota vihreyttä tonne pihan puolelle ja siitä ei vaan tahdo saada tarpeekseen. Tästä pöhköydestä varmaan kirposi seuraava käsityöprojektikin, meinaan sekin on niin ihanan vihreä <3

Tällaset ylenpalttisen ihanat verhot olen omakseni saanut ja näistä lähti ajatus kevättakkiin. 


Tämähän on siis vanhaa Tampellan onnenapila-kuosia. Siis niin ihana, että taas heikottaa iskeä sakset tähän helmeen. Kaavana käytin vanhaa mallia, jonka olen joskus sata vuotta sitten piirtänyt. Tämä takki on nyt kokoa 42. Pituudeksi tuli 95cm.


Vuorikankaaksi niinikään vihreää lakanakangasta. Saumurilla vetelin kaikki saumat ja vahvistin vielä koneompeleella...


Hupun nauhakujiin vähän söpöilyä puuvillalangalla. 


Päälitaskut saivat tarralla kiinnitettävät läpät. Toisessa taskunsuussa näkyvissä kankaan alkuperä :-) 


...vetskarin päälle tuulilista ja huppuun nauhat. Helmaan laitoin molemmin puolin pienet rypytykset, niin takki sai kivaa pyöreyttä ...sellanen :-)  aikas kiva ja ainakin uniikki sille joka tykkää olla oman tiensä kulkija ;-) 

Hei tuli muuten koottua ekat nokkosetkin viikonloppuna. Äiti sai äitienpäivälahjaksi kattilallisen nokkoskeittoa... näin meillä <3


Aurinkoista loppuviikkoa sinulle :-)  palaillaan taas...

-Johanna-

2 kommenttia:

  1. Todella kivan näköinen takki :) Hyvät kaavat kun sais niin vois itekkin joskus ommella jotain. Koulussa jo inhosin kaavojen piirtämistä. Useimmat valmiskaavat on tarkoitettu pienille ja siroille naisille. Aurinkoista kesän odotusta sinne :)

    VastaaPoista
  2. Juu noitten hyvien kaavojen löytäminen on kyllä ihan hakuammuntaa... siks aina turvaudun itekkin tähän tuttuun vanhaan malliin :-)
    Aurinkoisia päiviä myös sinne :-)

    VastaaPoista