keskiviikko 21. lokakuuta 2015

SYYSLOMATERVEISIÄ...

No nyt on osunut kyllä nappiin luontoäidin sääsuunnitelmat tälle koululaisten syyslomalle. Aurinko on paistanut ja lämpötilat keikkuneet mukavissa lukemissa. Meillä tätä iloa juhlistettiin pakkaamalla juniorit, koira ja me aikuisväestö autoon ja suunnistamalla nokka kohti metsää. 
On melkoisen voimaannuttavaa saada mönkiä hetki ihan täydessä luonnonrauhassa (lukuunottamatta oman väen möykkää). Koska metsätilkku on meikäläisten oma, oli nuotiopaikan askartelu sallittu :)... Tämä homma osoittautuikin melko hauskaksi koko perheen projektiksi. Tässäkin käytettiin toki myös kierrätystä, sillä laahasimme mukanamme vanhan valurautaisen "noidan padan", jotta puiden polttaminen olisi turvallisempaa. 


 

Labradori Lassen mieleen olivat erityisesti nämä suopohjaisen metsän haisevat ojat... AAAHHH :D Mahtava reissu, tällä jaksaa taas uusin voimin :) Käykäähän rakkaat ihmiset nauttimassa syksyisestä metsästä!! Siinä on taikaa...

No, mutta juu... on tässä jonkin sortin käsityöhommiakin hääräilty. Viime postauksen tunika/mekkohuuman jatkoksi, päätin kokeilla ommella vähän vastaavanlaista tunikaviritelmää, minkä tuunasin viimeksi vanhasta mekosta. 
Tälläkertaa innoittajana toimi ystävältä saatu aivan ylenpalttisen ihana kangas, joka kuuluu myös siihen "voiko tätä edes leikata"-genreen :)

Muuntelin kaavat tähän hommaan sopiviksi erään mekon kaavasta... Avustavaa henkilökuntaa riensi jälleen heti paikalle, kun sain kaavapaperit levitettyä. (Joskus se oman työhuoneen kaipuu iskee ja pahasti ) :D


Siitä sitten kangas paloiksi ja kursimaan kasaan... Pakkohan tähän oli laittaa tämä oranssi pitsiunelma rinnuksille ja keltaisia nappeja sinne sun tänne :) Helmassa kulkee vihreä vinonauha. Tämä kangas on kyllä niin käsittämättömän ihana. Onneksi sitä jäi vielä melkoisesti odottamaan uusia ideoita :) Kuvassa värit vähän plaisut...
Tässä sitten takaosa. Keskelle virkkasin kevyen vyön. Tämän tunikan koko on 38/40 ja malli on väljä... Jos tästä uniikista tunikasta tykkäsit, niin saat sen omaksesi hintaan 25€ :)


On tässä viimeaikoina tullut pakerrettua taas erilaisia sytykeruusu versioitakin.
Jälleen kaivettiin lisukkeeksi esille iki-ihanat pitsit ja pellavalangat...Tälläkertaa pakkasin ruusut vanhoihin lasipurkkeihin. Kannet maalasin ensin vaaleiksi, pitsit päälle, ja pellavanarua ympärille...  pieni "roses"- lappunen kylkeen... 
Purkissa on 6 ruusua. Kivoja tuliaisia ja vaikka joululahjoja ystäville. Hinta purkille on 6€.Täräytetäänpäs tähän lopuksi vielä tämä pipokokeilu, jonka tein tässä taannoin...


 
Eli tällainen blingbling neulos löytyi isännän mummulta saadusta kangaslähetyksestä... Ilmeisesti joku hamonen tästä on joskus suunniteltu tulevan, mutta on hiukan jäänyt kesken. Tästä lähdin ihan summamutikassa leikkaamaan pipomallia... isohan siitä tuli, mutta useamman korjailun jälkeen sain siitä ihan päähänsopivan. Ja kylkeen TOTTAKAI jonkun taitavan käsinvirkkaamaa pitsiä :) Ihan kiva ja nopea projekti...Upeaa syksyistä loppuviikkoa sinulle!!
Kiitos kun lueskelit tämänkin höpinän :)

4 kommenttia:

 1. Metsäretket ovat parasta, vallankin kun saa laitettua tulet, upea noidan pata nuotion pesänä, noita retkia lapset muistelevat sitten isona, voimavaraa kaikille, myös aikuisille!

  Ihania nuo lasipurkit, alihintaisia varmaankin, ovat niin kauniita!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Kivipellon Saila ja tervetuloa :)
  Kyllä, metsässä on jotain niin mahtavaa voimaa, ettei siihen ole edes sanoja. Aina lumoutuu uudelleen ja uudelleen vaikka pyörisi samoilla nurkilla monen monituista kertaa. Ihanaa ilmaista sielunhoitoa kaikille ikäluokille :)
  Kiitos... Noitten ruusujen näpertelyyn en kyllästy varmaan ikinä :)

  VastaaPoista