lauantai 21. toukokuuta 2016

HÄÄRÄYSTÄ

Joop... Monenmoista on tähänkin viikkoon tullu ympättyä.
Kattellaas ny oikeen että mitä...

Pihalla on lapioitu niinku viimistä päivää.  Isäntä värkkäsi maa-aineksen plokkaamiseen avuksi seulan. Tukikehikko on valmistettu vanhojen tikkaiden putkista ja osa on vanhaa vesijohtoputkea. Itse seulaosan kehikko on myös vanhoista tikkaista. Verkko on ostettu uutena.


Nopeuttaa ja helpottaa hommia huomattavasti kun kiviä ei tarvi käsin maan joukosta kaivella. Kivet jäävät verkkoon ja maa tippuu sarvitraktorin lavalle, jolla se sitten roudataan paikasta a paikkaan b :-)

Meikäläinenkin on täällä pihahommissa ollut enemmän ja vähemmän joka päivä. Tässäkin duunissa ystävyys joutui koetukselle. Työnjohtaja Paavo järjesti oman shown saadakseen huomion keskittymään vaan ja ainoastaan hänen ylelliseen egoonsa.


Ensin tultiin mouruamaan korvan viereen... kun se ei tämän ihmispalvelijan kättä saanut lapiosta irtoamaan, nostettiin panoksia ja kaivettiin wc-kuoppa metrin päähän lapiointialueesta, päästettiin rakko tyhjäksi kuoppaan ja lopuksi ruovittiin mullat (ja toivottavasti oli pelkkää multaa) ihmispalvelijan silmille. No, edelleen lapio vaan heilui. Panoksia siis vielä korottamaan... seuraavaksi tultiinkin keikkumaan ja möykkäämään kottikärryihin. Se oli tehokasta ja vihdon ja viimen muija heitti lapion tantereelle. Tosin seurauksena oli katin eliminointi sisätiloihin, että sinänsä ei ihan onnannannut tämä show.

No sitten tässä päivänä yhtenä, iski inspis ovikylttien askarteluun.
Näitä varten olen koonnut harmaantuneita laudanpätkiä aina kun eteen on sattunut. Minä kun tykkään sotkea asioita keskenään, niin sotkimpa näihinkin sitten noita kukkia, kun niitä vino pino löytyi viimekertaisen kukkapantaräpellyksen yhteydessä. Ja on kai kukat tälläi kesällä kivoja missä vaan :-)

Tässä pari valmista...Elikkäs nämä on kuumaliimalla kukitettu. Koivupölleistä on kuorta hyödynnetty ja kirjaimet ovat softista, jotka ovat saaneet vähän maalia pintaansa.


WC-kyltti valmistui puiseen sydänpohjaan.

Kesän kunniaksi myös vähän mökkituliaisia...

Alkuunsa komppasin muutaman punotun korin esille.

Näihin suhaus luonnonvalkoista ja harmaata spraymaalia.Maalin kuivuttua, laahasin kopparit sisälle. Pohjalle leikkasin kukallisesta pitsiverhosta palasen ja sen päälle koivulastuja (siis sytykevärkkiä).
...näin...

Sitten karasin pihalle keräämään uusia ihania koivunlehtiä. Nämä jumalaisen tuoksuiset luonnonantimet laitoin kuivuriin ja kaveriksi pääsi vielä ritilällinen lipstikkaa ja ruohosipulia. Laitetaas oikeen kuva mun ihanasta kuivurista, jonka olen myös lahjoituksena saanut... tämä peli on korvaamaton <3


Sillävälin kun kuivuri huristeli vihreitä kuivaksi, hurautin ompelukoneella koivunlehtiä varten kertakäyttöpöytäliinasta pieniä pusseja. Teksti on tussilla tehty.


...eli varmaan jo arvaatkin, että löylytuoksupusseja näistä tulee.


Sitten vaan kuivat lehdet pusseihin ja sauma kiinni. Lipstikka ja ruohosipuli pääsivät omiin purkkeihinsa odottamaan talven soppakattilaa :-) useampi erä täytyy näitä vielä valmistaa.


Juu ja nyt kun on kopparit valmiina ja tuosupussit kasassa, tarvitaan vielä tulitikkuja ja sytykeruusuja.

Tulitikkuaskeja askartelin 2 jokaiseen koriin. Päälystin askit voimapaperilla ja kuumaliimailin toisiin kukkia ja toisiin pellavanarurusetteja.


Sitten tein jokaiseen koriin 8 sytykeruusua ja 2 hiirisytykettä.

Kaikki hilpetöörit koreihin...Sellofaania ja hyvän kesän toivotukset paikoilleen...valmista :-)
Ihan kiva tuliainen vaikka kesäkaverille.

Kun viikon on mennyt pää kolmantena jalkana voi nostaa jalat päin taivasta ja ottaa ihan lepo vaan :-) ... parhaassa seurassa <3 Aamulla käynnistetään sunnuntai junnufutiksen parissa Porin Pihlavassa.


Mukavaa viikonloppua ja kiitos kun poikkesit!

-Johanna-

2 kommenttia:

  1. Ihana työnjohtaja Paavo <3 Upeita kylttejä oot väsänny, sulla sitä energiaa riittää :)

    VastaaPoista
  2. Joo Paavo osallistuu (valitettavasti) joka ikiseen projektiin mitä pihalla tapahtuu. :-D

    Kiitos, Kaikkia sitä täytyy häärätä :-)

    VastaaPoista