torstai 12. toukokuuta 2016

KÄSILLÄ TEHTYJÄ

Nyt on kannettu klapeja pinoon, eli talvi saa taas tulla... vaikka kyllä tuota klapivärkkiä täällä torpassa kuluu ihan ympäri vuoden, kun sauna ja pesuvedetkin lämpiää puilla. Laitetaas nyt kuvaa meidän kierrätysvalmisteisista pikku puuvajoistamme.


Näistä en itselleni voi kunniaa ottaa (muuta kuin täyttämisestä), vaan valmistuksesta on vastannut  talouden miespuolisko.
Poterojen rungot ovat vanhoja sahan purunpuhallyshäkkejä. Pohjiin on tehty kierrätyslaudasta lavetit, pystyripat ja katot samaten jämälaudoista ja ulkorakennuksen kattorempasta ylijääneistä pelleistä.
Hyvin toimii :)
Klapit on nyt poikkeuksellisesti tehty pihan ihan "väärällä" puolella ja matkaa tuli jonkun verran roudata puut häkkeihinsä. Näitä kun tässä puilla täyttelin helteen sokaisemana ja hiessä kylpien, suunnittelin kottikärryjen kaveriksi toisenkin menopelin.


Eli vanhoihin kunnon nokkakärryihin vanhasta pakastimesta pelastettu verkkokori "mustekalalla" kiinni ja ei muuta kun kärräämään :D
Vallan loistavasti toimi tämäkin. Ja ennenkaikkea tämä mahdollisti lapsityövoiman hyödyntämisen, kun kärryjä oli nyt kaksi... kärrääjiä ei tosin ilmaantunut työmaalle kovinkaan sankoin joukoin. Kuopus suostui lopulta palkkiota vastaan kärräämään muutaman klapin :D 

Juhlakausi on myös aluillaan... ylioppilaita, rippilapsia, synttäreitä... näitä meillä tiedossa. Ja tottakai omien junioreiden koulun kevätjuhlat. Esikoisella loppuu nyt alakoulu ja syksyllä kutsuu siis yläaste... huh... en ole ihan varma olenko henkisesti tähän siirtymään vielä valmis... se oli sitten siinä se lapsuus ja edessä nuoruus.  No tätäkään ei tietysti multa kysytä, niin se siitä sitten :) 
Joka tapauksessa juhlia silmälläpitäen, valmistelin pari kukkakoristusta kutreille. 


Näitä ihania pikkukukkia on kertynyt vuosien aikana runsaasti lahjoituksena varastoon, KIITOS siis näistäkin. Valkoisista yksilöistä lähdin nyt tyttären toiveesta suunnittelemaan jotain hiuksiin laitettavaa nauhaa/pantaa mikä lienee. 
Päätin tehdä kaksi versiota. Toisen pohjaksi valkkasin valkoista kuminauhaa. Johon ompelin muratin kopiota pätkän.


Sitten kuumaliima esille ja kukkia kiinnittämään.Kuminauhan päät ompelin lenkille ja pujotin niistä pinnit, joilla härpäkkeen voi kiinnittää kampaukseen.


...niinkus näin. Mallina piti olla tyttäreni, mutta sattuneesta syystä hän ei teinielämän tiimellyksestä ehdi kuvattavaksi, niin nyt on tyydyttävä tähän suoraan klapihommista mönkineeseen vanhempaan versioon :)

Sitten...toisesta hiuskoristuksesta tuli kevyempi teos. Eli ohueen naruun kuumaliimailin muutamia kukkia ja se oli siinä :)


Tätä oli ajatus kiharoiden sekaan ujutella, mutta tässäkin kuvassa nyt sama seniorimalli korpuksi kuivuneine hiuksineen, eli koittakaa mielikuvituksen voimalla ajatella tämä kiharoiden joukkoon :)

Sellasia kutrikoristeita nyt sitten valmiina juhlaan.

Kevään ensimmäiset nokkosetkin tuli kerättyä. Mä niin rakastan nokkosta...en siis sillätavalla puutarhassa rikkakasvina, vaan niinkun keittiössä :)


Lettujahan niistä valmistui... ja puolukkahilloa päälle, NAM!! Se on kesä <3


Rentouttavaa viikonloppua sinulle ja kiva kun lukasit nämä "käsityöt" <3-Johanna-

4 kommenttia:

 1. Waude, vatupassiako käytit pinotessa :)Kyll noi kaikk oli käsityötä, niitä siinä kumminki tarvittiin. Mukavaa viikonloppua teillekkin :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos!
  :-D tääl on tuo toinen puolisko semmonen vatupassipinooja, että oli pakko vähän koittaa samaan genreen saada menemään, ettei niin erottus mun kädenjälki :-D. Ite tossa just ehdotin, että eikö klapit vois vaan heittää kasaan, kun tommosessa pinoomisessa ei oo mitään järkee, eikä tahdo millään kärsivällisyys riittää (no joo menee ne pienempään tilaan)...ei lämmetty tälle ajatukselle :-D

  VastaaPoista
 3. On siellä taas puuhattu ja puut pinossa!!
  Oi tota kisujen kuvaa se on hiano!

  VastaaPoista
 4. Juu...Noista sisaruksista saa nykyään tosi harvoin yhteiskuvaa. Toi ikkuna on molempien mielestä niin hyvä kyttäyspaikka, että siinä sovitaan hetki yhdessäkin päivystämään :-)

  VastaaPoista