maanantai 21. marraskuuta 2016

JOULUVIIRI

Nyt on taas silputtu neuleita. Tälläi pimeenä aikana kaikki neulepinnat on entistä ihastuttavampia ja oikein kutsuu tekijää. 

Mulla on neuleita aika paljon varastossa... plokkasin nyt joulutunnelmiin harmaata ja valkosta neulepaitaa seuraavaan hommaan. Harmaa paita on perintöä veteraanilta ja valkoinen on tyttären vanha, vähän kimallustakin sisältävä neule. 

Mä olen kattellu, että noi erilaiset viirinauhat on koristeena aikas hienoja. Näistä neuleista olis nyt tarkotus tehdä semmosia. 

Tein paperista kaavan ja sitte vaan leikkaamaan. 


Ensin resori irti.


Siinä suurinpiirtein leikatut mallit.


Paloihin tukikangas taakse, ja viimeistelyleikkaus.


Harmaisiin viireihin tein huopatilkuista valkoisia sydämiä ja valkoisiin viireihin harmaasta neuleesta samanlaisia.


Vähän liimaa tueksi ja vielä punainen tikkaus. kaikkiin sydämiin tein punaisesta huovasta kirjaimet, josta muodostuisi viiriketjuun sana JOULU.


Pieniä hopeahiutaleita koristeeksi. Ompelin käsin viireihin nauhakujat, joista sitten pujottelin punaista silkkinauhaa ja punaisia puuhelmiä.


Harmaisiin valkoiset pellavarusetit.Ja tällaset viirinauhat niistä neulepaidoista sitten tuli :-) 

Kolmas nauha valmistui samalla tyylillä vanhasta softshell takista, jossa oli ihana neulemainen pinta. Takista oli vetskari rikki, mutta kangas muuten hyvässä kunnossa.  
Tähän koristeeksi pieniä kulkusia.


Ja näin hän on valmis.

Tämmösiä joulusia tähän väliin :-)  

Hei nyt sais kyllä nää kelit vähän parantua... ei oikee enää riitä kynttilätkään piristämään tätä harmautta. No, ei vaivuta epätoivoon. Meillä ainakin koira nauttii kuralätäköistä täysin rinnoin... pitäis vissiin ottaa itekkin mallia eikä mutista :-)  ihanaa viikkoa sulle, ja kiva kun poikkesit <3

-Johanna-

2 kommenttia:

  1. Hienot viirit siel <3 Joulufiilistä täälläkin haetaan. Hyvä et joku nauttii kuralätäköistä, niinkuin mekin lapsena. Mukavaa askartelurikasta viikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia :-)
    Joo kyl ois monta kertaa hauskempaa, kun antais ittensä olla ihan luvalla kakara aina välillä :-)
    Ihania joulun alkulämmittelyjä sinne <3

    VastaaPoista