sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

ENTRAUS...


Nyt on pakko laittaa postausta tästä "upouudesta" ompelupöydästä. Sain tämän ihastuttavan Tikkakosken helmen pelastettua romutustuomion alta. Maksoin tästä aarteesta kympin, ja tunnelatausta ei pysty edes rahassa mittaamaan :)
 Sisältä paljastui melkoisen heikkohappinen ompelusmasiina. Ei tätäkään meneiden vuosikymmenten korvaamatonta työkonetta toki romulavalle heitetä, vaan hänelle etsitään joku muu loppuelämän koti... :)

Isommat pölyt ja liat harjasin ihan varsiharjalla pois. Teräsharjalla hassasin rautaosat isommista ruosteistaan... Koska olen parantumaton ruosteenihailija, niin tästäkään helmestä kaikkia ruosteita ei missään nimessä ole tarkoitus saada pois. Sitten päälle kevyt sipaus ihan vaan rypsiöljyä.


 Isäntä irrotteli pöydän sisältä masiinan parempaan talteen...
 Puuosat pyyhkäisin miedolla pesuainevedellä ja annoin kuivua hyvin. Pintaan sipaisin Plediä ja muuta ei tarvita. Ei kun pöytä sisälle...


Uuden ompelutilan sisustus on vielä pahasti vaiheessa, mutta pöytä löysi kuitenkin paikkansa. Hyvin mahtuvat ritirinnan ompelukone ja saumuri. Täytyypi mainita tästä kuvassa näkyvästä  ompelutuolistani sen verran, että tämä on mummuni ja pappani ensimmäinen yhteinen huonekalu... Tässäkään ei siis tunnearvoa pysty mittaamaan minkäänsortin mittarilla :)
 Siihen sitten vierelle ompelutarvikehylly ja ei kun töihin...


 ... Niin ja löysihän se ompelusmasiinakin oman paikkansa... Paraatipaikalta sisäpihan kiviaidalta :)

Tästäkin pöydänetrauksesta joku entisöinti ihminen saa varmasti harmaita hiuksia, mutta... nooo tämä on nyt meikäläiselle sopiva ja ajaa asiansa :)

Kiitos ajastasi ja jos satut poikkeilemaan tuolla facebookin puolella, niin kurkkaappa siellä onnenomijan pienimuotoinen arvontapläjäys :)

Heipat tältäerää :)

4 kommenttia:

 1. Uih, jälleen kerran aivan ihania kuvia :) Olet kyllä niin näppärä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi lämmin kiitos... tämä näpertely on niiiin terapeuttista ja palkitsevaa :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista