tiistai 14. heinäkuuta 2015

Tilkuist...


Tässä on nyt tullu plokkailtua käsityötarvikkeita sadepäivien ratoksi. Monen monta laatikollista tilkkuja ja jokasortin kankaan klappua on odottamassa työstämistä. Varsinaiset tilkkutyöt eivät ole meikäläisen hermokapasiteetille soveltuvaa hommaa, mutta erinäiset "einiinvimpanpäälle" tilkkuilut sopii vallan mainiosti :).

Nämä tilkkuhommat ovat itseasiassa ihan mielettömän ihania. Lopputulos kertoo aina mitä monimuotoisempaa tarinaansa...Toinen tilkku on peräisin sotaveteraanin kauluspaidasta... toinen Martta-mekon helmasta... Missä nämäkin kaikki kankaat ovat olleet mukana.  Joistakin voi melkein aistia ja nähdä tarinan... Kovassa työssä? Juhlassa?... 
Nyt niiden ei tarvitse kuin olla ritirinnan aloittamassa uutta tarinaa,  uudella vuosituhannella.


Yksi tilkkulaatikkoni helmistä on ehdottomasti tämä kukkakangas... Siitä sai myös tuore ihastuttava kummityttöni pikkuruisen liivimekon. 


 No nyt on kerrottava mistä tämä tilkkutouhu sai tähän väliin alkunsa... Tämä nimittäin alkoi haksahduksesta mihinkäs muuhunkaan kuin pöllöihin...taas. Tilasin netistä korvakoruihin osia,  ja silmiini osui jotain näin ihanaa... puisia pöllönappeja... Voi luoja se oli menoa!!! Yleensä en kovastikkaan osta mitään tällaista valmiina tai uutena, mutta näitä nyt vaan ei kertakaikkiaan voinut ohittaa. 


Nipsupusseja kun on kovin taas kyselty, niin eikös nyt ole tehtävä muutama pöllönapilla somistettu pussukka omaksi ja muiden iloksi :) Kun nämä suloiset siivekkäät ovat näin riemunkirjavia, niin ajattelin koota pussukat tilkuista, jotta pöllöjen pohjaväriksi tulisi jotain neutraalia ja silti saisi niihin vielä jotain muutakin pirteää väritystä. 

 Siinä sitten suunnittelemaan ja leikkaamaan...

Näitä ripustusnauhoja olen kerännyt paitojen kauluksista.  Ne sopivat loistavasti näihin pieniin käsitöihin :)

Ja koneella tilkut yhteen... 
Napit käsipelillä...Kun aurinko alkoi paistaa, oli pakko pakata nippelit ja nappelit mukaan ja lähteä jatkamaan nipsujen kiinnitystä ulkoilmaan... Tämmösiä niistä isommista sitten tuli... eestä...ja takkaa... :)
Tuohon vasemmanpuoleiseen pussiin lisäsin myös pöllön kaveriksi kaksi fimosta tekemääni nappia. Oikeanpuoleinen pussi jäi nyt ilman pöllöä, koska väriä ja pirteyttä tuntui olevan riittävästi pelkissä kankaissa :) Näissä hp. 12€

 
 Tämän isomman pussin voi ottaa hyvin vaikkapa kännykkä/rahapussiksi, siis ihan käy pienestä veskasta. koko on n. 19x14cm. Nipsun leveys on 12cm. 


 Sitten näitä vähän pienempiä pussukoita eestä... ja takkaa... :) Näiden koko n. 14x17cm ja nipsu sen saman 12cm. Näissä hp.10€

Sekä isoissa että pienissä pussukoissa on puuvillavuoritus... kierrätyskankaita kaikki tottamaar. 

Valoisia kesäpäiviä sinulle ja palaillaan uusin ideoin...Kiitos kun poikkesit :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti