sunnuntai 1. toukokuuta 2016

VAPPU

Taas olis joku juhlistamis viikonloppu päällänsä. Meillä ei tätäkään juhlaa juurikaan juhlisteta millään sortilla. Lapsetkin on jo siinä iässä, ettei taloa haluta hukuttaa enää serpentiinin ja ilmapallojen mereen, joitten rääppeitä sitten on imuroitu sohvan alta vielä joulunakin. 
Simaa ja munkkeja toivottiin kyllä ja niitä sitten värkkäilin. Simankin pullotin totuttuun tapaan ruhtinaallisesti liian myöhään, mutta ei se mitään hyvää se on vapun jälkeenkin :-D munkerot sentään valmistuivat täksi vapuksi, joten sokerirasvahumala on sentään varmistettu. 


Kissakin koitti kantaa kortensa kekoon meidän vapputarjoiluihin ja oli roudannut omat eväänsä terassin matolle... En lämmennyt juurikaan tälle brunssille, sillä meikäläinen rakastaa lintuja vähän eri tavalla, kuin nuo katit. 


Meillä vappuaatto kului suurimmaksi osaksi lapiontihommien viimeisissä kuormissa...nyt se santakasa on poissa ja muutenkin kentura saatu siihen malliin, että maanantaina saa kaivinkone iskeä kauhansa maahan ja polkaista käyntiin ulkorakennuksen laajennusprojektin... vihdoin!!!!


           HYVÄÄ VAPPUA SIIS KAIKILLE  :-) 

No on tässä vähän käsitöitäkin tehty. 
Pienin kummilapsonen täytti ensimmäisen vuotensa ja lahjaksi värkkäilin mekon. Kangas on aivan ylen ihana ja sillä on myös tarina kerrottavana saajalleen. On vähän niinku hänen "perintö" kangas :-) Eli ihan perus liivimekko. Tämä yksinkertanen malli sopii tämmöseen paksumpaan kankaaseen... mun mielestä :-) nuo kuvioidut vetskaritkin on ihania ja helppo kiinnittää, kun voi hurauttaa päälle vaan kiinni. 
Siinä sitten tuli vastaan kun tätä vetskaria kaivelin esille, niin yhdestä nappilaatikosta tällasia paketteja. 


Toinen pakkaus oli jopati avaamaton. Näin 80-luvun alkumetreillä elämäni aloittaneena (ja syntymäblondina), mulla ei ollut minkään näköstä käsitystä mitä nämä on. Näistä lahjoitusnappilaatikoista löytyy kyllä millon mitäkin kummajaisia, eikä kaikki todellakaan liity käsityöhommiin...

Asiaa siis selvittämään asiantuntijaraadin kautta ja pian selvisikin, että nämä on kynän mustesäiliöitä. Ennen on kuulemma ollut näitä vaihdettavia ja nykyään vaan heitetään tyhjät roskiin. Joissain harvoissa vieläkin vaihdettava. Kaikkea uutta sitä vanhasta oppii :-) kyllä mä nyt haluisin sellasen kynän ainakin nähdä mihin voisi säiliön vaihtaa... mistäs sellasen mahtaisi löytää?? 

Tämmöstä tänään :-) 
pirtsakkaa alkavaa viikkoa kaikille <3

-Johanna-

2 kommenttia:

  1. Aurinkoista vappua sinne! Vai et ymmärtänyt kisun tuomaa brunssia :) No , olihan se pikkasen pieni teille kaikille :)Mut hää syö linnun ja te munkit , ni o kaikille jotain :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :-)

    Joo meijän ei aina käy yksiin nämä ateriamieltymykset, mutta ajatus tärkein, jokaselle jotakin oma mau mukkaa :-D

    VastaaPoista