keskiviikko 3. helmikuuta 2016

KADOTETTU LUONNONVARA


Meil on täällä Kuuselan tilalla alkamas laajennusoperaatio. Piharakennuksen kylkeen lätkästään 40 neliöö autotalli/varastokompleksia lisää. Vanhast varastost pitäs joskus (lue: seuraavaks kun mammutit juoksee mettis) valmistua meikäläiselle työtilat. No, tämän laajunen projekti luonnollisesti vaatii tämmösiltä kakkosluokankansalaisilta reissua tonne pankin puolelle rahan kerjuuseen. 

Eilen sit oli sovittunas aika tohon lähikonttoriin ja sinnehän sit joutu meikäläinenkin menemään pitkin hampain... Mää sit inhoon kaikkii tommost virallista diipadaapaa. Harmi vaan, kun muuten ei mitään saa, et nöyrryttävä oli :) Siinä sit kaikkia kuponkeja oli täytelty isännän toimesta jo valmiiks.  Tämä ystävällinen pankintäti oli ihan huuli pyöreenä, kun mulle ei löytynyt pankin kirjoilta mitään genreä, johon olisin kuulunut... Löyty kyllä ihan perus töissä olevaa, opiskelijaa, työtöntä, eläkeläistä, kotiäitiä (mihin yhdistetään pienten lasten hoito), ja mitä näitä nyt oli...

Täti siinä sitten kyseli, että miten se on mahdollista että voidaan elää vaan toisen tuloilla ja ite teen töitä kotona?? Ajattelin jälkeenpäin, että pitäiskö ruveta järjestämään opastettuja kierroksia täällä meijän torpalla, että kaikki pääsis ihmettelemään mimmonen mörkö täällä oikeen häärää. Aika vaikee on varmaan ymmärtääkkin miten paljon aikaa ja työtä vie pirtin ja vesien puulämmitys ym. koohotus mitä vanha ok-talo vaatii pysyäkseen pystyssä. Ja varmaan vielä vaikeempi ymmärtää, että joku haluaa sellasta vapaaehtosesti tehdä. Jotenkin vaan pysäyttävää silti, ettei näitä sielunsisaria ole enää tänäpäivänä maisemissa. Harmi heille... Ite rakastan tätä elämäntapaa ja se riittää mulle :) No onneksi ei tämä mun protestielämäntapa nyt pilannut tätä kerjuureissua, vaan laajennus päästään aloittamaan keväällä :) 
Eipä tarvi ihmetellä mistä tytär on perinyt geeninsä... Keskisormi pystyssä päin elämän tuulia, oli oikeassa tai ei :D <3

Hoh hoh... olipa vuodatus :P

Ihan muihin aiheisiin. Siivoilin tossa nurkkia ja löysin tämän upean valaisimen raadon, jonka olen lahjoituksena saanut. Tämä luomus on joskus ollut jalalla seisovaa mallia, mutta nyt hänestä saa osia moneen muuhun juttuun.Nyt alkuunsa otin työstöön päällä näkyvän "rinkulan". Etsimään tälle siis jotain kaveria...


Kaivoin esille tämän ihanan Karhula purkin ja heitin pohjalle kullanväristä koristesoraa. Eikös tämä nyt sopisi rinkulan kaveriksi? 


No juuuu... Alimaisena on pyöreä peili. Ruusukynttilä tuo vähän väriä asetelmaan :) Se oli nopea ja helppo tuunaus ja aikas kivan näköinen. 

Tuli tuossa vähän ommeltuakin. Tuonne varastoon on kertynyt monen moista erilaista poppanaa,  pöytätablettia ym. kudottua kaitaliinaa ja jokasortin muutakin liinaa. Nämä vahvat kankaat ovat upeita materiaaleja. 

Otin nyt päältä ensimmäiset käteen osuneet tabletit. Hyvässä kunnossa olivat... lienevätkö koskaan olleet käytössä. Siihen sitten etsimään lisäosia ja suunnittelemaan mitä värkkäis. Tai ei sitä nyt sen enempää mietitä... kassi tästäkin tulee :)


No tämmönen ruskea pitsituuki on ollut vuodesta toiseen tuolla laatikon uumenissa, ja nyt oli hänen aikansa nousta päivänvaloon :) Nämähän on nyt ihan luodut toisilleen. Tikkasin liinan toiseen tablettiin ja sitten vaan palat yhteen. Vielä vanha patinoitunut metallinappi keskelle liinaa.

Kyllä tähänkin vuori tarvitaan.... ja nyt se saa olla hempeen ruusuista Vuoriin ompelin myös pikkutaskun ruusukankaasta. Bambukahvoja oli muutamat jäljellä, joten tähän nyt sellaiset...... Että semmonen siitä tuli :) Ihan kivan kokoinen kassi noista tableteista tulee. Jos tämä lämmitti sydäntäsi, niin tämä yksilö lähtee matkaan hintaan 18€ :)


Lämmin kiitos ajastasi ja palataan taas uusin protestein ja ideoin :) <3


-Johanna-

2 kommenttia:

 1. Tulipa taas kaunis veska!
  Kato se on semmone juttu ett kaikkien pitäs juosta rahan peräs takamus pitkällää ja henkikulta toreissas..noin niinku pankkitätin näkökulmast.
  Voi oll ett mä olisin lohkassu jonku Forssan tori linjasto siell pankis..ja sitt olisi katun sanomisiini..heh

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia :) Noita tuukiveskoja täytyy kyl kokeilla lisää, nyt kun on tuo laillinen ompelusmasiina käytössä ni menee tommonen vahvempiki kangas kevyesti.
  Juu se on tätä ku ihmisarvo mitataan nykyään vaan sillä kuin paljon oot keränny mainetta ja mammonaa... En tiä... kyl mää oon mielummin rehellisesti tämmönen onnellinen kylähullu, ku joku... no jätetään tämäkin nyt sanomatta :D... Nää on näitä valintoja :)

  VastaaPoista