keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

LAISKA NEULOJA


Nii semmonen olen. Armottoman laiska. Kui hieno se ois neuloo kaikkia hienoja palmikoita ja puolenmetrin sukanvarsia, mut ei...ei ni ei. Neulominen on kyl kivaa, että ei tämä siitä johdu. Kai se on vaan liikaa se ohjeitten seuraaminen tämmöselle lahopäälle...en tiiä. Ehkä mä nyt lupaan kaiken kansan läsnäollessa kutoa edes vaikka jonkun niistä miljoonasta keskeneräsestä neulomuksesta loppuun syksyn aikana. 
Tää neulomustuska lähti liikenteeseen (taas) ikuisesta ihastuksesta ja arvostuksesta kaikkea neulottua ja virkattua kohtaan. Mun mielestä sen taidon omaava tyyppi on todellinen käsityön tekijä! Mun mummu ja serkku on kyllä niin uskomattoman taitavia tässä hommassa, että ei voi kun ihailla. On luovuutta ja taitoa lätkästy roppakaupalla daameihin, vaikka ikäeroa onkin semmoset reipas 50v. :-) 
Enkä tarkota nyt silti, että tässä tarttis olla mikään priimus täs hommassa, kunhan puikot tai joku koukku pysyis kädessä ja langasta tulee muutakin kun kilometritolkulla ketjusilmukkaa. Mä olen ehkä sillä seuraavalla tasolla ton ketjusilmukkajonon jälkeen, että hyvässä alussa... voitais kai sanoa :-D 

No mutta... kun ei kerran valmista synny omin käsin kovin yhtäkkiä, pitää oikasta vähän. 

Mulla on tällanen villanen kirjoneulepusero (ihan kaupasta ostettu tehdastekele), jonka olen isältäni saanut joskus 20 vuotta sitten joululahjaksi. Paitaa on pidetty PALJON ja se on ollut aina tosi rakas. Nyt vuodet ovat lähteneet purkamaan hiansuita ja jotain fläikkiäkin hioissa jo oli mitkä ei sitten pesussakaan lähteneet. Pusero lähtee siis uusiokäyttöön... 


Ensiks pusero huopumaan pesukoneeseen 60° ohjelmalla. Ihanista kuvioinneista heräsi ajatus vanhoista kunnon palatossuista. 


Sitten saksimaan 16 samankokoista tilkkua. Ajattelin testitossuiksi tehdä tämmöset vähän pienemmän koon versiot. Tilkut 8x8cm ilman saumanvaroja.


Sitten kursin palat kasaan neulottujen tossujen ohjeen mukaan jonka netistä bongasin. Valitettavasti en nyt muista osoitetta, mutta "palatossu" kun laittaa hakusanaksi, niin ohjeita löytyy monestakin paikasta. 


Saumat päälystin seiskaveljeksellä tehdyillä pykäpistoilla.


 Eteen pyörittelin niin ikään seiskaveljeksestä rusetin, ja virkkasin parit pätkät helmikoristuksia varten.


Tossun suihin pienet taitteet mustin napein kiinnitettynä.


 Ja tässä valmiit tohvelit. Aika lämpösen oloset, että tässä jollekin n. 34-35 koon käpälälle lämmikettä tulevaan syksyyn :-) taidan kyllä itellekin valmistaa samanlaiset lämmittimet, kun aina noita koipia palelee oli joulu taikka juhannus. Koko vaaditaan tosin paaaaaljon suurempi :-)


Lasse labbiksen kanssa lähdettiin ehtoosta nauttimaan ulos. Kesäillat on kyllä niin lumoavia...ihan kotinurkillakin. Nautinnollista ehtoota sullekin ja kiitos kun käväsit <3

-Johanna-

2 kommenttia: