torstai 25. heinäkuuta 2019

KESÄSESTI


Tänään on nautittu hellepäivästä monenmoisin menoin.


Mökkeröllä herätty karvakamun kanssa uuteen aamuun ihmettelemään mitä tänään keksitään. Täällä on ihana puoli siinä, että torppa pysyy melko viileänä vaikka helteet hellii. Aurinko ehtii sen verran laskea puiden taa että kuumin porotus jää sille tielleen.Aamupalaa ääntä kohti ja pihalle. Klapit pitäisi saada sisälle. Sitä ennen pitää kuitenkin tehdä jonkunsortin siivous ulkorakennuksen lattialle. Meillä on täällä nimittäin viihtynyt kesän ajan melkoinen lauma lepakoita. Aivan äärettömän hienoja ja upeita eläimiä. Mielenkiinnolla seurattu tätä seurakuntaa ja heidän touhujaan. Pikku miinus kuitenkin tuo papana määrä mitä tämä sakki saa aikaiseksi...sitä on...PALJON. Eikä siinä vielä kaikki, sillä lisäksi katonrajasta on sadellut heidän onnettoman pieniä jälkeläisiään melkoinen määrä.


Tänään on nyt joukko hiljentynyt ja ilmeisesti jälkikasvu siihen malliin kasvatettu, että he ovat ottaneet siivet alleen ja vaihtaneet maisemaa. On se luonto vaan hieno ja ihmeellinen.
Lattia harjattu ja klapeja sitte vaan liiteriin... Ei kyllä montaa kottaria jaksa kärrätä tällä helteellä, huh huh.Jeps... Jatketaas sitte tätä remppa päivitystä. Viime postauksesssa laitettiin lämmityshommia kuntoon niin jatketaan nyt lämmittelyillä ja siirrytään saunaan. Täällä mökkeröllä on aikanaan sauna rakennettu alakertaan, eli on ns. Kellarisauna. Ostohetkellä sauna oli purettu kokonaan, eikä nurkassa nököttänyt kuin läpiruostunut pata ja kiuas.


Seinänä oli muurattu tiiliseinä joka purettiin pois ihanien luonnonkivien edestä. Kellaritila on niin kiva kun koko pytinki on tehty kallion päälle ja kellarin käytävänkin seinät on siis kalliota ja isoa luonnonkiveä.


Ei muuta kun ryjät pihalle...

Kiuas oli vielä ihan käyttökuntoinen joten se sai jäädä. Pata löytyi tori.fi:stä. Molempiin vedettiin uusi musta pinta. Hyvältä näyttää.


Seinille sutaistiin vaaleaa laastia, jotta karu kellaritunnelma säilyisi. Muurattu tiilipykälä saa myös jäädä sellaisekseen.


Ja vielä aika tärkeä osuus...ne lauteet. Monenmoista suunnitelmaa niistä tehtiin ja mitattiin ja säädettiin. Lopputulema oli se, että päädyttiin askartelemaan lauteet hirsimökissä olleista mattopuista.


Osat pihalle ja suunnittelemaan. Näissä on ihan äärettömän kauniit muodot.


Lankkua lauteisiin löytyi myös paikanpäältä, sillä mökkerön vintillä oli nämä ihanat vanhat lommoille kävellyt 25cm leveät lattialankut hienosti orrella odottamassa.


Siitä se lähti...


Mattopuiden alta löytyi vuosiluku 1898, eli ei ihan uusimaisia puita olla lauteisiin tälläämässä.


Kaidepuu löytyi puuliiterin seinältä, jonne sen on joku joskus aikanaan ripustanut kuivumaan. Asiantuntijaraati totesi sen olevan omenapuuta.


Musta saunavaha kuorrutus ja valmista.


Tykkään...paljon. Ihan oikein rakastuin näihin. Löylyt ovat mitä parhaimmat. Nämä jutut kun jostain vanhasta saa jotain ihan mielettömän hienoa ja toimivaa saa minut kyllä tosi iloiseksi.

Sellasta saunaremppaa...

Tänään tehtiin iltalenkki pojan ja karvakorvan kanssa ihanalle Koskeljärvelle. On se vaan niin äärettömän kaunis <3


Ihanaa kesänjatkoa ja jatketaan taas ensi erässä :)

-Johanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti