keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Festareille

Siinä ohitettiin keskikesän juhla ja toivotellaan monelle hyvää kesälomaa!! 
 Itselle kesäloma on tuntematon käsite, mutta kesästä nautitaan silti täysin rinnoin, satoi tai paistoi :)
Festarikesä käy nyt kuumana. Meikäläinen ei mikään suuri festarikiertäjä ole koskaan ollut (eikä se tietysti paljon mahdollista olisikaan jättää tätä eläinlaumaa ja muuta hullunmyllyä tänne keskenään). Parina vuotena olen kuitenkin  päässyt loistavan porukan matkassa Ylis`festareille auttelemaan ja nauttimaan. Esiintyjät ovat olleet mahtavia, mutta vielä mahtavampaa on kyseisen festarin henki. Päihteetön, koko perheen festari on kohokohta erityisesti monelle vammaiselle. Liikutuseen asti ihaillen saa seurata ihmisten aitoa iloa ja tunteenpaloa. Tätä odotan kruunaamaan tämänkin kesäni :)


Sain tässä toivetta festarikassin värkkäilystä... Tein tässä joskus pieniä nipsukasseja, ja sen pohjalta lähdettiin näitäkin luomaan. Nipsu sulkee kätevästi kassin, että voi huolettomammin liikkua väkijoukossa. 

Kankaat nyt luonnollisesti valittiin kesäkuoseja suosien :)
Siinä on parit mummun mökkiverhot, anopilta saatua patjakangasta ja tyttären vanha kesäkolttu... Eiköhän niillä alkuun pääse.Nipsuja oli nyt tälläkertaa tämmösiä varastossa, eli kaarevaa (20cm) ja suoraa (17,5cm) ommeltavaa kehystä.
Ite tykkään noista ommeltavista nipsukehyksistä enemmän, kuin kiinni painettavista. Tulee mielestäni siistimpiä, kun on tämmönen melko kovakouranen tekijä. 

Kaavat olikin jo valmiina ja sitten vaan leikkelemään ja ompelemaan...
Ja kävi kai tässäkin niin, ettei ilman pitsikoristusta ihan päästy tästäkään hommasta läpi :)Kun sain ompelukoneella hurruteltua kaikki 5 pussia kasaan, pakkasin kimpsut ja kampsut ja lähdin ulos auringonpaisteeseen ompelemaan kehyksiä paikoilleen. Oli kyllä rentouttavaa... Unohdin jopa hetkeksi kurkussa jylläävän angiinan paholaisenkin.No nii ja tämmösiä veskoja sitten tälläkertaa valmistui....  Kasseissa on sisällä vuoritus ja ne on valmistettu ylt ympäriinsä kierrätyskankaista. Koot ovat n. 27x21cm. Hinta kassille on 15€.  Alin punavalkoinen lähtikin jo uuteen kotiinsa, mutta jos jostain toisesta kiinnostuit niin laitteleppa vaan viestiä. Kassit löytyvät myös facebookista onnenomijan sivuilta. Sieltä löytyy myös arsenaali vanhoja teelmyksiä...

 
Mahtavia festarielämyksiä niissä poikkeaville ja mukavia kesäkuun loppumetrejä kaikille!!


1 kommentti: