sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Korusteluu...

Monen moista korua on tullut tässä vuosien saatossa värkkäiltyä. Pääasiassa koitan kaikkiin killuttimiin saada törkättyä jonkun kierrätysosan. Tämä viimeisin koruvouhotus sai alkunsa seuraavasti...
Äitini on joskus antanut mulle vanhan puuhelmistä värkätyn oviverhon. koira oli sitä muistaakseni hiukan tutkiskellut ja muutama vana puupalleroita oli lähtenyt sen seurauksena omille teilleen. No, mullehan tämä koiran mänttäämä oviverho tuli kuin tilauksesta. Nyt se on purettuna ja aikas kuorma helmiä siitä tulikin.


 
Ystävä on tilannut työkavereille avainnauhoja... Näitä puuhelmiä on hyvä hyodyntää nyt tässä hommelissa. Aika kaivaa siis lempparitarvikkeet esille, eli aina niin ihanat polymeerimassat. Sitten vaan työstämään kavereita näille oviverhopalleroille.


En ole missään määrin mikään asiantuntija näissä massatöissä. Tyttären kanssa viime vuonna vaan käytiin kansalaisopiston kurssi kyseisestä aiheesta, ja hurahdin kai nyt sit siihenkin. Näistä saa muotoiltua aivan ihania uniikkeja juttuja ompelutöihin,  korujuttuihin ja vaikka mihin ikinä keksiikin. Näitä massatöitä varten halusin pastakoneen. Sitä kompattiin kirppiksiltä ja netin myynti-ilmoituksista. Hinnat oli kumminkin niin hirmuisia, että päädyin tilaamaan masiinan suoraan Englannista (olisko muistaakseni hinnaksi tullut kaikenkaikkiaan 20€). 

 

No tässähän nyt sitten taas kävi ihan niinku aina kun otan nämä massat esille... Jotain on suunniteltu ja päätetty, mut sitten siinä sivutuotteena syntyykin miljoona muutakin juttua. Eli alunperin oli tarkotus tehdä niihin avainnauhoihin karkkihelmiä, joita oli toivottu. Siinä sitten kun massoja sekottelee tulee mieleen kaikenlaisia ihanuuksia...Eikä aikaakaan kun on koko pellillinen täynnä kaikenmaailman räpellyksiä. 

 

Paistamisen jälkeen kaivetaan esille korutarvikearsenaali... huh huh. vanhoja koruja on tullut osteltua kirppareilta ja saatu lahjoituksena. Niissä vanhoissa koruissa on jotenkin ihan mieletön henki... Alakuvassa näkyy vanhat leivinjauhepurkit joihin olen koruja purkanut ja lajitellut. 
 Tällaisia koruja oviverhon helmistä tuli, yhdisteltynä käsintehtyihin massahelmiin. Mukana myös muita purkukorujen osia. 
 

Ja niin siitä aiheesta poikkeamisesta... Tulipa siinä muutamat korviksetkin värkättyä ihan vahingossa :) Kuvissa myös vanhempiakin teelmyksiä...

Nuo alimmat kukkakorvikset ovat nyt tämän kesän omat suosikkini ja onhan niitä mukavasti tuonne maailmallekin lähtenyt. Jos ei aurinko muuten paista niin nämä kun lätkäsee korviinsa, niin saa edes pikkasen kesän tuntua. 

Tämmöstä siis tänään... Kiitos ajastasi ja palataan uusin ideoin :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti