sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

PÖYTÄLIINOIST


Tervehdys kaikille. Ne ketkä on tätä meikäläisen höpinää täällä seurailleet, voivat varmaan helposti uskoa kun kerron, että mulla on aika paljon pöytäliinoja(kin). On poppanaa, puuvillaa, pitsiä, pellavaa vanhaa, uutta, uusvanhaa,ehjää, risaa, raitaa, ruutua... lista on loputon :-) no käytänkö mää niitä? Enpäs juurikaan... Tämän torpan asukkaat on sen verran sotkevaa sakkia, että vahapintaset liinat on yksinkertasin ratkasu. Kyllä mulla silti aina välillä ihan oikeetakin kangasta pöydällä on... joskin viimestään vartin päästä siinä komeilee kuraset kissantassun jäljet, jonkun ketsupit tai kahvikupin rinkula. Käyttöön ne silti on tarkotettu eikä koristeeksi :-) 

No nyt aattelin muutaman liinan laittaa jatkojalostukseen. 


Tässä ois tämmönen ohut pitsituuki. Kahvitahroja oli jostain ilmestynyt, jotka ei pesussakaan ole lähtenyt. Puhtaita paikkoja pystyy vielä hyvin hyödyntämään.


Sitten pari mustaa tablettia. Nämä on ihan huippumatskua. Tukevaa pohjaa moneen hommaan. Näistä liinoista aattelin nyt kassin värkätä. 


Ensin pitsiliinasta sopivat palat tablettien päälle. Sitten vaan koneella osat yhteen. 


Sitten vähän lisää tarvikkeita tykö.


Mustia nappeja...


...Mustaa silkkinauhaa.


Olkahihnan letitin vanhoista satiininauhavöistä.


Kas näin! Ihan kiva pikkuveska ja näin liinatkin saivat uuden elämän :-) 

Mä niin kauheesti odotan, että se lämpimämpi aika ihan oikeesti tulisi, niinkun ne viisaat on povanneet ensi viikolle. Mulla olis tuolla likasia mattoja odottamassa pesua ja kevätauringon kuivatusta. Muutenkin alkais jo riittämään tää loskasohjo...ja pirtin lämmitys! Hoh hoijaa... ei auta, vielä on muuri saatava kuumaksi, että tarkenee tehdä kynähommia köökin pöydän vieressä :-) 


Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille <3

-Johanna-

3 kommenttia:

 1. Tulipa mukava kassi! Joo kevään irti pääsyä täälläkin odotellaan! Lupaavalle näyttää!

  VastaaPoista
 2. Ihana kassi :) Ollappa itsekkin noin luova ja aikaansaava. Aurinkoista viikkoa sinnekkin

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia naiset :-)

  Pidetään kaikki peukut pystyssä, että saataisiin pian se maa näkyviin ja jäälautat sulamaan <3

  VastaaPoista